Каталог

Грузові шини. Вибір шин по малюнку протектора. Переваги і недоліки.

Стаття
15.10.2020

Малюнок шин вантажних автомобілів можна умовно розділити на наступні типи: шини з смугами, шини з горизонтальним малюнком, шини з смугами і поперечним малюнком змішаного малюнка, шини з блоковим малюнком, шини з асиметричним малюнком.
Щоб вибрати правильну вантажну шину, водієві потрібно зрозуміти тільки два основних принципи: перший - це робоче положення шини, тобто, чи встановлена ​​шина на рульовому колесі, провідному колесі або колесі причепа; другий - це де працюватимуть вантажні шини. Умови експлуатації вантажних шин: автомобіль часто їздить по шосе або гравійної дорозі? Ці умови висувають вимоги до малюнка вантажних шин, і вони можуть бути абсолютно різні. Сьогодні ми познайомимо вас з видами малюнків шин.

Шини з смугастим протектором.

Грузовая шина с полосатым протектором

  • Переваги вантажних шин з смугастим малюнком: високий опір бічному ковзанню, відмінне рульове управління і безпеку, менша вібрація і комфортне водіння.
  • Недоліки вантажних шин з смугастим малюнком: погані гальмівні і ходові якості, втома від канавок.
  • Висновок: в більшості випадків використовується в рульовому колесі вантажівок і в хороших дорожніх умовах.

Шини з поперечним протектором.

Шины с поперечным протектором

  • Переваги вантажних шин з поперечним малюнком: відмінні ходові і гальмівні характеристики, здатність адаптуватися до поганого дорожнього покриття.
  • Недоліки вантажних шин з поперечним малюнком: щодо великий опір коченню, що призводить до низької ефективності економії палива, і щодо низький опір бічному ковзанню.
  • Висновок: в більшості випадків використовується в гальмівних колесах вантажівок і в поганих дорожніх умовах.

Комбінація смугастого і поперечного протектора.

Комбинация полосатого и поперечного протектора

  • Переваги вантажних шин з комбінованим малюнком: можна сказати, що цей тип шин має як переваги смугового, так і поперечного малюнка, щоб забезпечити характеристики рульового управління, але також враховує характеристики гальмування і може адаптуватися до різноманітного дорожньому покриттю.
  • Недоліки вантажних шин з комбінованим малюнком: ця комбінація може призвести до сильного зносу в кінці поперечного малюнка.
  • Висновок: в більшості випадків використовується на вантажних автомобілях в якості універсального колеса.

Покришка з блокуванням протектора.

Покрышка с блокировкой протектора

  • Переваги вантажних шин з блокуванням протектора: відмінна тяга і гальмування, бездоганна робота в складних умовах, таких як сніг і бруд.
  • Недоліки вантажних шин з блокуванням протектора: більш низька зносостійкість і опір коченню в порівнянні з смугастим і поперечним малюнком.
  • Висновок: в більшості випадків використовується в районах з дуже поганими дорожніми умовами, таких як холод, пустеля або бездоріжжі.

Асиметричний протектор.

Асимметричный протектор

  • Переваги вантажних шин з асиметричним малюнком: єдиний варіант для будь-якого грунту, хороша зносостійкість і відмінні гальмівні характеристики.
  • Недоліки вантажних шин з асиметричним малюнком: погана сумісність з шинами інших типів.
  • Висновок: в більшості випадків використовується в легкових автомобілях, лише невелика частина легких вантажівок оснащується подібним типом шин.

Отже, як вибрати малюнок протектора шин?
Ми представили вам 5 основних типів малюнків шин, кожен з яких має свої переваги і недоліки, залежно від різних умов роботи і вибору різних шин. Ми постаралися максимально точно продемонструвати сильні сторони кожного малюнка і недоліки всіх вантажних шин в залежності від протектора. Тепер вибір за вами. Проаналізуйте свої умови експлуатації вантажного автомобіля і зробіть вибір на користь кращого малюнка саме для себе. Менеджери магазину Neva.com.ua завжди готові прийти на допомогу, якщо сумніваєтеся у виборі, звертайтеся до нас і ми допоможемо підібрати, отримати вантажні шини в найкоротший термін і підібрати в вашому регіоні якісний вантажний шиномонтаж.

Галерея